Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Így hívják igazából kedvenc sztárjainkat

2014.06.10

Miley Cyrus

Az egykori Disney-csillag Destiny Hope Cyrus néven látta meg a napvilágot, ám gyerekkorában ráragadt a Smiley becenév, később ezt rövidítette le Miley-ra. A 21 éves sztár annyira beleszeretett új nevébe, hogy végül 2008-ban hivatalosan is megváltoztatta a születésekor kapott nevet Miley Ray Cyrusra.

 

Katy Perry

A Dark Horse énekesnője is művésznevet használ a színpadon, ugyanis Katy születési anyakönyvi kivonatában a Katheryn Elizabeth Hudson név szerepel. Az énekesnő 16 éves korában egy keresztény evangélista album borítóján felfedezte a Katy Hudson nevet, és ugye a Kate Hudson név is foglalt volt már, így Katy vezetéknévként édesanyja leánykori nevét vette fel színpadi megjelenéseihez.

Lorde

Lorde-ot abszolút meg tudjuk érteni, amiért egy viszonylag rövid nevet választott magának, ugyanis a fiatal tehetség Ella Marija Lani Yelich-O'Connorként jött világra.

Az énekesnő elmondása szerint a barátai találták ki számára a nevet egy színházi karakter után. A Lordot túl férfiasnak, bár arisztokratikusnak találta, így tett a végére egy e betűt, és máris nőies formát kapott új beceneve.

Pitbull

A népszerű énekes – eredeti nevén Armando Christian Pérez – az azonos nevű kutyafajtáról nevezte el magát, mint mondja, azért, mert ezek az állatok ki vannak tiltva országából, ám úgy véli, a pitbullok képesek elharapni láncaikat, és ez a fajta szabadszellem jellemzi ő magát is.

Jay-Z

A népszerű rapper Shawn Corey Carter néven örvendeztette meg szüleit 45 évvel ezelőtt. Gyerekként a Jazzy becenevet használta, ám később mentora – és egyben producere –, Jaz-O iránti hálából Jay-Z-re keresztelte magát. Érdekesség, hogy a zenész otthonául szolgáló Brooklynban van egy J/Z névre keresztelt metrószakasz is. Ejha!

Elle és Dakota Fanning

A Fanning testvérek második keresztnevüket használják a közéletben. Elle első keresztneve Mary, Dakotáé pedig Hannah. A magánéletükben ezeket a neveket használják a lányok.

Rihanna

A barbadosi szépség szintén a középső nevét használja fellépései és közéleti szereplései alkalmával, ugyanis az énekesnő Robyn Rihanna Fenty néven jött világra 26 évvel ezelőtt.

Ne-Yo

Shaffer Chimere Smith 2004-ben producerétől, Big D-től kapta a Ne-Yo nevet a Mátrix-filmek Neója után. Milyen érdekes, nem igaz?

Nicki Minaj

Onika Tanya Maraj régóta használta a Nicki becenevet – mely az Onika névből jött –, és később menedzsere hatására változtatta vezetéknevét Minajra.

Tina Fey

A Bajos csajok szexi tanárnője Elizabeth Stamatina Feyként jelentkezett annak idején a castingra, ám a későbbiekben az első 14 betűt elhagyta nevéből és egyszerűen Tina Feyként futott be.

Matthew, Nathan, Jared és Caleb Followill

A Kings Of Leon-fiúk Matthew kivételével testvérek (Matt az unokatestvérük), emellett pedig a Fanning lányokhoz hasonlóan ők is a második keresztnevüket használják, amikor színpadra lépnek, egyébként a Cameron, Ivan, Michael és Anthony Followill névre hallgatnak.

Olivia Wilde

Olivia Jane Cockburn azután változtatta Wilde-ra vezetéknevét, miután szerepet kapott Oscar Wilde The Importance of Being Ernest című darabjában a középiskolában.

Jamie Foxx

Eric Marlon Bishop néven látott napvilágot a zenész, akinek nevét viselte már egy női komikus, így a későbbiekben felvette a Jamie-t mint a kétértelműség záloga – hisz, mint tudjuk, a Jamie női és férfinév is lehet –, a Foxxot pedig kedvenc előadója, Redd Foxx után választotta.

Emma Stone

A csodálatos Pókember sztárja Emily Jean Stone néven jött világra 1988-ban, ám mivel az Emily Stone név már foglalt volt – ezt a nevet viselte egy modell az Australia's Next Top Modelljében –, így Em egyszerűen megváltoztatta az Emilyt Emmára.

Ashton Kutcher

Ashton nem sokat változtatott eredeti nevén, csupán eldobta első keresztnevét, a Christophert 19 évesen.

Portia De Rossi

Amanda Lee Rogers 15 évesen vette fel a Portia De Rossi nevet. Míg a Portiát Shakespeare A velencei kalmár című darabjának hősnője után választotta, addig a De Rossira azért esett a választása, mert elmondása szerint rendkívül egzotikusan hangzik.

Bruno Mars

Peter Gene Hernandez azért változtatta meg eredeti nevét, mert szerette volna elkerülni azt, hogy utolérjék azok a sztereotípiák, melyek a latin és spanyol művészekre jellemzőek. A Bruno egyébként gyerekkori beceneve (is) volt.

Fergie

Stacy Ann Ferguson a vezetéknevét szabta át, amikor művésznevet választott magának. 2009-ben hozzáment Josh Duhamelhez, 2013-ban pedig hivatalosan is megváltoztatta nevét Fergie Duhamelre.

Drake

Aubrey Drake Graham nemes egyszerűséggel kizárólag a középső nevét használja, amikor a színpadra lép.

Pink

Az énekesnő Alecia Beth Moore néven látott napvilágot. Elmondása szerint a Pinket Quentin Tarantino Kutyaszorítóban című filmjéből Mr. Pink karaktere után kapta a barátaitól, akik úgy gondolták, hogy Alicia meglehetősen hasonlít a figurára.

Macklemore

Ben Haggerty nevének története igen érdekes, ugyanis a srác az iskolában rajzolt egy szuperhős karaktert, akit Professor Macklemore-nak nevezett el, később pedig ezt a művésznevet vette fel. Milyen kreatív!

Lady Gaga

A Mother Monster anyakönyvi kivonatában a Stefani Joanne Angelina Germanotta név áll, ám az énekesnő elmondása szerint sokan cikizték különleges neve miatt, így elhatározta, hogy nyilvánosság előtt nem fogja használni.

Calvin Harris

A DJ Adam Richard Wilesként született, ám egy skót származású rokona megváltoztatta a nevét, hogy ne legyen olyan kétértelmű.

Shay Mitchell

A csinos kis hazudozó személyi igazolványában a Shannon Ashley Mitchell név van feltüntetve, ám a színésznő elmondása szerint azért mosta össze két keresztnevét, mert szerette volna, ha forgatás közben megkülönböztetik attól a lánytól, aki igazából ő maga.

Vin Diesel

A sármos színész akkor váltott nevet, amikor kidobóként kezdett dolgozni New Yorkban, ehhez pedig eredeti nevéből – Mark Sinclair Vincent – a vezetéknevet rövidítette le Vinre, és hozzácsapta a Dieselt.

Lucy Hale

Karen Lucille Hale középső nevének becézett változatát választotta művésznévnek, és milyen jól tette! Karen Hale-ként nem is tudjuk elképzelni őt!

Elton John

Reginald Kenneth Dwight művésznevét több okból is választotta. Érdekesség, hogy a zenész 1972-ben hivatalosan is átkereszteltette magát Elton Hercules Johnra. Míg az Eltont Elton Dean szaxofonistától „nyúlta le”, addig a John Long John Baldry brit blues zenész nevéből ered. A Hercules nevet a brit Steptoe and Son című sitcomban egy ló viselte, innen ered e harmadik név.

Lana Del Rey

Elizabeth Woolridge Grant sosem érezte, hogy a szülei által neki választott nevek illettek volna hozzá, így elhatározta, hogy megváltoztatja nevét, és Lana Del Rey lett.

A$AP Rocky

Rakim Mayers már eleve egy legendás rapper, Rakim után lett elnevezve, de ez nem volt elég a sztárnak, aki az őt követő slepp – A$AP Mob (Always Strive And Prosper rövidítése) – után vette fel művészneve első felét, míg a másodikat, a Rockyt édesanyja adta neki gyerekkorában.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 

 

Képgaléria


Utolsó képArchívum

Naptár
<< Január / 2020 >>


Statisztika

Online: 1
Összes: 85130
Hónap: 4469
Nap: 33