Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Bátor tinédzser őzgidát mentett a folyóból

2014.05.29

A tizenéves Belal hihetetlen bátorságról tett tanúbizonyságot, amikor az élete kockáztatásával beugrott az áradástól megduzzadt folyóba, hogy megmentsen egy őzbébit.

Noakhali mellett történt az eset, amikor a fiú észrevette, hogy egy aprócska őzgida vergődik a megáradt folyóban. Gondolkodás nélkül belevetette magát a vízbe és elkapta a kis állatot. Fél kézzel a feje fölé emelte a magasba, úgy igyekezett elérni a biztonságos partot – miközben ő maga a feje búbjáig a víz alatt volt.

A szárazföldön többen is figyelemmel kísérték az eseményeket, leginkább rettegve, mivel nem voltak biztosak abban, hogy a fiú ki tud-e jutni. Amikor azonban némi küzdelem után Belal sikeresen felbukkant és kievickélt a partra a megrettent őzikével, hatalmas tapsvihar és ujjongás fogadta. Az őzgida egy ideig a fűben pihent, majd csatlakozott a közelben legelésző családjához.

A vadvilágot fotózó Hasibul Wahab éppen a közelben járt és sikerült megörökítenie a bámulatos mentőakciót. Elmondta, hogy az esős évszakban gyakoriak a hatalmas áradások és ennek sok őz válik az áldozatává, noha a helyiek mindent megtesznek, hogy védelmezzék az állatokat.

„Olyan bátor volt az a fiú – tette hozzá – A folyó elképesztően megduzzadt és az áradás olyan magas volt, hogy azt hittük, hogy [a fiú] megfullad. A barátom éppen be akart ugrani a folyóba, hogy megmentse a fiút. De ő megcsinálta, és amikor kijött a partra, megköszöntük neki [hogy megmentette az őzt]. Csak öt-hét ember látta a történeteket de fenomenális látvány volt.” 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 

 

Képgaléria


Utolsó képArchívum

Naptár
<< Január / 2020 >>


Statisztika

Online: 1
Összes: 85144
Hónap: 4425
Nap: 27